top of page
Logopedie Bij Ons-4.jpg

Webinar
Flesweigeren

Krijgt u als zorgprofessional regelmatig vragen van ouders met een baby, die probleemloos uit de borst drinkt, maar niet (meer) uit de fles kan of wil drinken? Wilt u deze vaak wanhopige en gestreste ouders kunnen helpen met een succespercentage van meer dan 99 procent? Volg dan deze webinar over flesweigeren.

De webinar is toegankelijk voor lactatiekundigen IBCLC en NLG, borstvoedingscoaches, verpleegkundigen (minimaal niveau 4) en andere zorgprofessionals, die werkzaam zijn in de professionele borstvoedingsbegeleiding èn voldoende relevante werkervaring hebben.  De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Docent

Lidwine Schoonhoff (preverbaal logopedist, SI therapeut en borstvoedingsdeskundige).

Logopedie Bij Ons-7_edited_edited.jpg

Het ontstaan van de methode voor flesweigeren

Vanaf 2000 zet Lidwine zich in om (aanstaande) moeders, die borstvoeding (willen gaan) geven te ondersteunen en van informatie te voorzien. Eerst als vrijwilligster van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, vanaf 2008 vanuit de maatschap Borstvoeding Brabant. Naast de vragen met betrekking tot de borstvoeding, kreeg zij ook regelmatig vragen over de combinatie van borst- en flesvoeding als moeders weer aan het werk gingen. Om die moeders verder te kunnen helpen, is Lidwine in 2010 de scholing Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen aan de HAN gaan volgen en heeft aansluitend haar praktijk opgericht. Vanaf die tijd is zij haar aanpak systematisch gaan bijhouden en heeft zij een methode ontwikkeld voor het probleem flesweigeren. Lidwine heeft inmiddels meer dan 500 baby’s succesvol behandeld met deze methode. Om de methode, die zij heeft ontwikkeld, beter te onderbouwen, zijn een kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan. De resultaten van deze onderzoeken gaven weer nieuwe inzichten en handvatten voor verdere verbetering.

Programma

In vier uur tijd wordt de theorie behandeld, die helpt om het ontstaan van het probleem flesweigeren te verklaren en bespreekt Lidwine haar in de praktijk beproefde methode met succesgarantie voor baby’s tot 5 á 6 maanden. Daarnaast ontvangt u een aantal kennisclips, waarin onder meer basiskennis over de voedingsreflexen en informatie over het onderzoek, dat tot nu toe is gedaan naar de methode. Tijdens de webinar is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en bestaat de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken. Na deze webinar bent u in staat om op een efficiënte en effectieve wijze, met zowel wetenschappelijke als praktische kennis, ouders te begeleiden om hun borstgevoede baby uit de fles te leren drinken.

Praktische Informatie

Voorbereiding
Data & Locatie
Kosten
Accreditatie
Persoonlijke begeleiding en bevordering deskundigheid

Klik hier om je nu aan te melden!

textures_BijOns_Tekengebied 1.png

Ervaringen van collega's

"Nuttige scholing waarmee je ouders en de baby echt verder kunt helpen. ik heb er zin in om het in de praktijk toe te passen." Olga Horsman, lactatiekundige Mamamelk

"Heel erg interessant, eindelijk een plan dat voor iedere baby werkt." Astrid van Hees, lactatiekundige Lactancia

bottom of page