Masterclass
Borstvoeding onze Zorg!
Krijgt u als (preverbaal) logopedist of zorgprofessional naast vragen over het drinken van de baby uit de fles of het introduceren van de bijvoeding ook regelmatig vragen van ouders met betrekking tot de borstvoeding? Vindt u het lastig om eenvoudige vragen van ouders omtrent de borstvoeding te beantwoorden en heeft u het gevoel dat u onvoldoende kennis heeft om het drinken aan de borst goed te kunnen beoordelen? Belangrijk om te weten dat u als (preverbaal) logopedist of zorgprofessional, volgens het uitgangspunt van de WHO, ook een belangrijke taak heeft in het verstrekken van de juiste informatie en de begeleiding rondom de borstvoeding. Wilt u uw kennis verbreden en deze ouders verder kunnen helpen door hen van de juiste informatie te voorzien? Volg dan deze masterclass over borstvoeding. Borstvoeding is namelijk ook onze zorg!
​
De masterclass is toegankelijk voor (preverbaal) logopedisten, diëtisten, slaap-/kinderoefentherapeuten en andere zorgprofessionals. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.
​
Docent
De masterclass is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een lactatiekundige IBCLC en wordt gegeven door Lidwine Schoonhoff (preverbaal logopedist, SI therapeut, borstvoedingsdeskundige en namens de NVLF afgevaardigd binnen de Landelijke Borstvoedingsraad).
​
Wilt u meer informatie over de docent? Klik dan hier.
Programma
In vijf uur tijd wordt de theorie behandeld omtrent de werking van borstvoeding, het aanleggen, hoe u kunt weten of de baby voldoende voeding krijgt, de kraamtijd en de periode daarna en het voorkomen en oplossen van problemen. Daarnaast ontvangt u een aantal kennisclips met onder meer informatie over de theoretische achtergrond van borstvoeding en de combinatie van borstvoeding en werk. Deze kennisclips kunt u in uw eigen tijd bekijken. Tijdens de masterclass is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en bestaat de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken. Na deze masterclass bent u in staat om op een efficiënte en effectieve wijze, met zowel wetenschappelijke als praktische kennis, ouders te helpen bij eenvoudige hulpvragen rondom de borstvoeding.