top of page
Logopedie Bij Ons_Eva Schweizer Fotografie-99.jpg

Informatie

Logopedie Bij Ons staat voor leren met plezier, verbinding met elkaar en kwaliteit van zorg! Een belangrijk uitgangspunt voor de behandeling is leren met plezier. Samen spelen en samen plezier maken is een goede basis om nieuwe dingen te leren. Door de opdrachten spelenderwijs aan te bieden en aan te sluiten bij de interesses en mogelijkheden van uw kind is uw kind meer gemotiveerd en ontstaat er ruimte voor uw kind om zich te ontwikkelen. Een tweede uitgangspunt voor de behandeling is de verbinding met elkaar. Lidwine neemt bewust de tijd om vanuit een open visie naar u en uw kind te luisteren. Zij verbindt zich daarnaast met andere zorgverleners door onder meer nauwe samenwerking binnen verschillende multidisciplinaire teams. Hierdoor kan de zorg voor uw kind worden afgestemd en geoptimaliseerd en levert zij een bijdrage aan de kwaliteit van zorg in het algemeen.

textures_BijOns-03.png

Over de praktijk

Geschiedenis

De praktijk werd in 2010 opgericht door Lidwine Schoonhoff onder de naam Logopediepraktijk Borst & Voeding. In de loop der tijd werd Lidwine naast de behandeling van problemen met het eten en/of drinken steeds vaker benaderd voor de behandeling van problemen op het gebied van spraak, taal, adem, stem en gehoor en de sensorische informatieverwerking. Zodoende ontstond de behoefte om de naam van de praktijk te vernieuwen. Vanaf 1 januari 2017 staat de praktijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Logopedie Bij Ons. In de loop der jaren is een nauwe samenwerking ontstaan met andere zorgverleners.

Logopedie Bij Ons_Eva Schweizer Fotografie-8.jpg
Over mij

Lidwine Schoonhoff

Praktijkhoudster

In de eerste plaats ben ik moeder van vier volwassen kinderen en getrouwd met de liefste man van de wereld! In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten aan het tuinieren, wandelen of zeilen, maar ik lees ook graag op de bank een goed boek. 

 

Ik ben dol op mijn werk! Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring met de behandeling van eet- en drinkproblemen en spraak- en taalproblemen bij (zeer) jonge kinderen. In 1990 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie en Foniatrie aan de Hogeschool in Leiden. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in de particuliere praktijk, bij een schoolbegeleidingsdienst, op scholen voor speciaal onderwijs, bij de gezinsbegeleiding van dove en slechthorende baby’s en peuters (Ammanstichting Rotterdam) en een Multidisciplinair Kinderdagververblijf (JoKi-C, MKD Oosterhout).

 

In 1994 ben ik begonnen aan een specialisatie in sensorische informatieverwerking therapie aan het N.C.S.I. in Haarlem. Tijdens deze opleiding is bij mij nog meer het besef ontstaan hoe belangrijk het is om vanuit een brede visie te kijken naar de ontwikkeling van kinderen. Daarmee heb ik ook ontdekt hoe belangrijk het is dat kindjes borstvoeding krijgen, niet alleen voor de gezondheid, maar  ook voor de algehele ontwikkeling.

Na de geboorte van mijn oudste dochter  in 1995 ben ik mij verder gaan verdiepen in  borstvoeding en de problemen, die daarbij kunnen ontstaan. Sindsdien zet ik mij in om (aanstaande) moeders, die borstvoeding (willen gaan) geven te ondersteunen en van informatie te voorzien. Eerst als vrijwilligster van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, later vanuit de maatschap Borstvoeding Brabant. Ouders stelden mij regelmatig vragen over borst- en/of flesvoeding of het introduceren van de bijvoeding, waarvoor specifieke kennis nodig is. 

Logopedie Bij Ons-36C.jpg

Ook ouders met kindjes in bijzondere situaties, zoals te vroeg geboren, Downsyndroom, schisis en aangeboren afwijkingen wilde ik graag verder helpen. In 2010 heb ik mij daarom gespecialiseerd in de preverbale logopedie en Logopedie Bij Ons opgericht. Met ingang van november 2015 ben ik benoemd als afgevaardigde van de NVLF voor het Landelijke Borstvoedingsraad. Vanaf september 2016 tot november 2020 heb ik mij als voorzitter van het Landelijk Bestuur ingezet voor de Nederlandse Vereniging voor Preverbale Logopedie (NVPL).

Er is in de loop der jaren veel veranderd, maar de liefde voor het vak is altijd blijven bestaan. Ik ervaar het nog steeds als een voorrecht om ouders te adviseren en begeleiden bij de communicatie met hun kind en hun kind in de eerste (primaire) levensbehoefte te kunnen laten voorzien. Het is boeiend en waardevol om vanuit een brede visie (in nauwe samenwerking met andere zorgverleners) te kijken naar de totale ontwikkeling van een kind en een bijdrage te mogen leveren om een kind zo optimaal mogelijk te leren functioneren.

Wilt u meer lezen over mijn werkwijze

en tarieven?

Klik dan hier onder

Locaties
Oefentherapie-Oosterhout.jpeg
textures_BijOns_Tekengebied 1.png

Oosterhout

Paramedisch Centrum

 Bosstraat

Bosstraat 21

4901 ED

Oosterhout

279194304_392854962849632_5309940241624503283_n.jpg
textures_BijOns-05.png

Raamsdonkveer

Bosstraat 21

4901 ED

Oosterhout

m.i.v 01-01-2024

Gezondheidscentrum

Havenrijck

Haven 19
4941 DE
Raamsdonksveer

bottom of page