Aanbod 2022-11-19T13:37:42+01:00

Aanbod

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is het praten onmisbaar. Om te praten moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen praten moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Praten is dus een ingewikkeld proces. Lidwine houdt zich bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord. Voor alle problemen die met praten, begrijpen en verstaan te maken hebben, kunt u bij haar terecht, maar ook voor problemen met het eten en/of drinken.

Wanneer heeft uw kind logopedie nodig?

Er is geen standaard die bepaalt wanneer uw kind logopedie nodig heeft. Veel kinderen praten in het begin nog onduidelijk of willen te snel praten en struikelen dan over hun woorden. Ook bij de voedingen verloopt het lang niet altijd perfect. Dit is vaak een groeifase, maar sommige kinderen hebben wat extra hulp nodig om duidelijker te leren praten of beter te leren eten en/of drinken. Als u zich zorgen maakt over het praten of het eten en/of drinken van uw kind, dan kunt u altijd contact opnemen met Lidwine om een afspraak te maken. Zij kan dan na observatie en/of onderzoek beoordelen of behandeling nodig is.

De leeftijd waarmee een kind start met logopedie verschilt. Als er sprake is van voedingsproblemen dan kan dat al zodra uw kind geboren is. Ook bij problemen in de communicatie kan er al op zeer jonge leeftijd worden gestart met de behandeling. Dat hangt af van de ernst van de problemen en de mate waarin u zich als ouder zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind.

Hieronder kunt u meer informatie lezen over de aandachtsgebieden voor behandeling bij Lidwine .