top of page
textures_BijOns-03.png

Aanbod

Veel kinderen praten in het begin nog onduidelijk of struikelen over hun woorden. Dit is vaak een groeifase, maar sommige kinderen hebben wat extra hulp nodig om duidelijker te leren praten. Een logopedist houdt zich hiermee bezig en helpt uw kind door middel van oefeningen om beter te leren communiceren. De leeftijd waarmee een kind start met logopedie verschilt. Als er sprake is van voedingsproblemen dan kan dat al zodra uw kind geboren is. Ook bij problemen in de communicatie kan er al op zeer jonge leeftijd worden gestart met de behandeling. Dat hangt af van de ernst van de problemen en de mate waarin u zich als ouder zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind.

Werkwijze

Werkwijze

De Behandeling

De reguliere logopedie behandeling duurt 20 minuten. De behandeling voor preverbale logopedie duurt ongeveer 45 minuten. De behandeling vindt plaats in de praktijk, maar kan ook (op indicatie) aan huis plaatsvinden. De behandeling vindt meestal met een frequentie van één keer per week plaats. De frequentie en de duur van de behandeling is afhankelijk van de soort en de ernst van de klachten.  Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken.

Aanmelding

Aanmelden voor onderzoek en/of behandeling is mogelijk door middel van het aanmeldformulier op deze website.

Wachtlijst

Voor de kinderen met eet- en drinkproblemen, die in aanmerking komen voor preverbale logopedie hanteert Lidwine geen wachtlijst. Zij probeert daarvoor zo snel mogelijk tijd vrij te maken. Indien u uw kind wilt aanmelden, kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier op deze website. 

Vanwege een forse toestroom van cliënten in Raamsdonksveer en Oosterhout heeft Lidwine momenteel een cliëntenstop voor behandeling op bettreffende locaties. Alleen door middel van een cliëntenstop kan zij de zorg en kwaliteit van de behandelingen blijven waarborgen. Aanmelden is op dit moment dus niet mogelijk. Ik hoop dat u zo snel mogelijk terecht kunt bij één van mijn collega's.

Verhindering

De behandelingen worden volgens afspraak verricht. Bij verhindering dient de afspraak tenminste 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Bij ziekte kunt u zich op de dag van de afspraak voor 9.00 uur ’s ochtends afmelden door een berichtje te sturen via whatsapp. Te laat afgezegde behandelingen of niet nagekomen afspraken worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Lidwine is dan genoodzaakt de behandelkosten rechtstreeks bij u in rekening te brengen.

Online Logopedie

Vanaf maart 2020 bestaat de mogelijkheid om de logopedische behandeling online via video consulten te laten plaats vinden. Lidwine maakt daarvoor gebruik van het programma Zoom.

 

Wordt online logopedie vergoed?

Online logopedie wordt door de alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Wat heeft u nodig?

Voor de online behandeling heeft u een computer, notebook, tablet of smartphone met een goed werkende internetverbinding nodig. Het is belangrijk dat het apparaat een microfoon, een werkende webcam of een geïntegreerde camera heeft.

 

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de online behandeling ontvangt u een email met de afgesproken tijd, een linkje en een login naar het online programma Zoom. In de bijlage wordt indien nodig het oefenmateriaal meegestuurd.

Het is fijn als u op de afgesproken tijd klaar zit (indien van toepassing: met uw kind en het oefenmateriaal) en pen en papier bij de hand heeft.

Logopedie Bij Ons-22-b.jpg
bottom of page