Webinar Flesweigeren 2022-06-20T19:21:19+02:00

Webinar Flesweigeren

Krijgt u als zorgprofessional regelmatig vragen van ouders met een baby, die probleemloos uit de borst drinkt, maar niet (meer) uit de fles kan of wil drinken? Wilt u deze vaak wanhopige en gestreste ouders verder kunnen helpen? Volg dan deze webinar over flesweigeren.

De webinar is toegankelijk voor lactatiekundigen IBCLC en NLG, borstvoedingscoaches, verpleegkundigen (minimaal niveau 4) en andere zorgprofessionals, die werkzaam zijn in de professionele borstvoedingsbegeleiding èn voldoende relevante werkervaring hebben.

Docent

Lidwine Schoonhoff (preverbaal logopedist en praktijkhouder).

Het ontstaan van de methode voor het probleem flesweigeren

Vanaf 2000 zet Lidwine zich in om (aanstaande) moeders, die borstvoeding (willen gaan) geven te ondersteunen en van informatie te voorzien. Eerst als vrijwilligster van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, vanaf 2008 vanuit de maatschap Borstvoeding Brabant. Naast de vragen met betrekking tot de borstvoeding, kreeg zij ook regelmatig vragen over de combinatie van borst- en flesvoeding als moeders weer aan het werk gingen. Om die moeders verder te kunnen helpen, is Lidwine in 2010 de scholing Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen aan de HAN gaan volgen en heeft aansluitend haar praktijk opgericht. Vanaf die tijd is zij haar aanpak systematisch gaan bijhouden en heeft zij een methode ontwikkeld voor het probleem flesweigeren. Lidwine heeft inmiddels meer dan 400 baby’s succesvol behandeld met deze methode. Om de methode, die zij heeft ontwikkeld, beter te onderbouwen, zijn een kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan. De resultaten van deze onderzoeken gaven weer nieuwe inzichten en handvatten voor verdere verbetering.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de webinar? Klik hier