Online logopedie 2022-06-20T19:20:07+02:00

Online logopedie | videoconsulten

Vanwege de nieuwe maatregelen omtrent het Coronavirus vinden er vanaf 16 maart geen behandelingen meer plaats in de praktijk. Om de behandeling zo goed mogelijk te continueren worden de mogelijkheden met ouders besproken. Waar mogelijk gaat Lidwine online logopedie inzetten middels videobellen. Momenteel is zij hard aan het werk om online logopedie versneld in te voeren.  Vanaf maandag 23 maart zal er de mogelijkheid zijn om de logopedische behandelingen via videobellen te vervolgen. Lidwine maakt daarvoor gebruik van het online programma ClickDoc Videoconsult. Dit programma is beveiligd en tevens AVG proof.

Wordt online logopedie vergoed?

Online logopedie wordt door de alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat heeft u nodig?

Voor de online behandeling heeft u een computer, notebook, tablet of smartphone met een goed werkende internetverbinding nodig . Het is belangrijk dat het apparaat een microfoon, een werkende webcam of een geïntegreerde camera heeft.

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de online behandeling ontvangt u een email met de afgesproken tijd, een linkje en een login naar het online programma ClickDoc Videoconsult. In de bijlage wordt het oefenmateriaal meegestuurd.

ClickDoc Videoconsult wordt in de browser (Chrome) uitgevoerd. Voor u betekent dit, afgezien van een browser: geen download, geen installatie, geen moeite. ClickDoc Consult is toegankelijk via een login. Het programma werkt alleen in de browser Chrome. Het kan zijn dat de link in de activatiemail naar Internet Explorer verwijst als dat uw standaardbrowser is. Open in dat geval de link in Chrome.  Nadat u het linkje heeft aangeklikt, verschijnt er een venster waarmee u kunt inloggen voor de online behandeling. Zodra u bent ingelogd, verschijnt er een nieuw venster op uw beeldscherm. Om de camera, microfoon en internetverbinding te testen, wordt bij een eerste gebruik van ClickDoc een eenmalige systeemcontrole uitgevoerd. Daarna wordt u automatisch naar de digitale wachtkamer geleid. Lidwine zal op het afgesproken tijdstip contact met u opnemen en de oproep starten. Nadat u de oproep geaccepteerd heeft kan het videoconsult plaatsvinden. Klik hier voor een uitgebreide handleiding.

Het is fijn als u op de afgesproken tijd klaar zit met uw kind en het oefenmateriaal en pen en papier bij de hand heeft.

Deze situatie is nieuw voor ons allemaal. We zetten onze schouders eronder en samen met u zullen we kijken hoe we de online logopedie zo praktisch en leuk mogelijk kunnen laten verlopen.

We gaan er samen het beste van maken!