Nieuws 2021-07-24T18:00:14+02:00

Nieuws

Zomervakantie 2021, update 24 juli 2021

De zomervakantie is nu ook voor de regio zuid begonnen. Stiekem, waren we daar allemaal heel erg aan toe, want wat is er weer hard gewerkt en geoefend de afgelopen periode! Nu lekker uitrusten en genieten van een welverdiende vakantie!

In de periode vanaf 28 juli tot 6 september is de praktijk gesloten. Voor vragen over de lopende behandeling kunt u Lidwine altijd een berichtje sturen via whatsapp of per email. Zij probeert uw vraag dan zsm te beantwoorden. De afhandeling zal wellicht wat vertraging oplopen. Indien u uw kind wilt aanmelden voor behandeling, dan kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier op deze website.

Een hele fijne zomervakantie allemaal! Lidwine hoopt u daarna weer gezond en wel terug te zien.

Logopedie Bij Ons bestaat 10 jaar, update 20 december 2020

Op 1 december 2010 is Lidwine gestart met de praktijk . Eerst onder de naam Logopediepraktijk Borst & Voeding. Later is daar de naam Logopedie Bij Ons aan toegevoegd. Inmiddels bestaat de praktijk dus alweer 10 jaar! Jammer genoeg kan dit vanwege de Coronamaatregelen niet groots gevierd worden. Desalniettemin wil Lidwine graag met u terug kijken op het afgelopen jaar. Het was een moeilijk jaar, waarbij heel veel van de ouders en de kinderen werd gevraagd. Dierbaren of mensen uit onze omgeving die ziek zijn geworden of ons zijn ontvallen. Voor Lidwine persoonlijk was het een uitdaging om de behandelingen zoveel mogelijk doorgang te kunnen laten vinden middels videoconsulten of anderszins. Hierbij heeft zij heel wat technische en creatieve oplossingen moeten bedenken. De dingen verliepen niet altijd even soepel en vlotjes, zoals u van haar gewend bent, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt. Er waren daarnaast ook hele mooie en ontroerende momenten, die zij niet snel zal vergeten. Heel hartelijk dank voor de fijne samenwerking en bovenal uw vertrouwen!

Lidwine wenst u hele gezellige Kerstdagen en een gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar!

Klik hier om de Kerst & Nieuwjaarswens te bekijken, die Lidwine voor u gemaakt heeft.

Coronamaatregelen, update 15  december 2020

Gisteravond maakte premier Rutte bekend dat Nederland tot en met 19 januari in lockdown gaat.
Logopedie is echter een cruciaal beroep en logopedisten staan op de lijst van uitgezonderde contactberoepen, dat betekent dat logopediepraktijken zijn uitgezonderd van het verbod en de logopediebehandelingen ‘gewoon’ doorgang mogen vinden, mits jij of je kindje geen symptomen van een Coronabesmetting hebben.

Natuurlijk wordt in de praktijk en bij de ‘aan huis’ behandelingen rekening gehouden met de Coronamaatregelen. Het materiaal en onze handen worden bij aanvang van de behandeling gedesinfecteerd, we dragen een mondkapje in de wachtkamer en de gang en houden anderhalve meter afstand.

Coronamaatregelen, update 5 oktober 2020

Naar aanleiding van de landelijke strengere maatregelen, vraag ik ouders om een mondkapje te dragen in de wachtruimte en de gangen van het Centrum voor fysiotherapie van Beek en Bloemsaat in Raamsdonksveer en het Paramedisch Centrum Bostraat in Oosterhout. Uitzondering op dit advies zijn kinderen tot en met 12 jaar. In de behandelruimte draagt u het mondkapje wanneer de afstand tot de logopedist kleiner dan de voorgeschreven 1,5 meter komt.

Samen houden we de zorg toegankelijk !!!

Coronamaatregelen, update 18 augustus 2020

Volgende week gaan de kinderen weer naar school! Dat betekent dat de behandelingen ook weer volgens de normale planning zullen plaats vinden. Bent u op vakantie geweest in een land of gebied met code oranje? Dan dient u dit bij Lidwine te melden. De overheid geeft het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in (thuis) quarantaine te blijven, ook als u of uw kind geen klachten heeft, die lijken op een Coronabesmetting. In dat geval kan de geplande behandeling in de praktijk dus geen doorgang vinden. Lidwine zal met u overleggen voor een passend alternatief (behandeling via videobellen, dan wel door middel van telefonisch contact of per email).

In de praktijk gelden dezelfde hygiëne- en gezondheidsregels, zoals in de update van 8 mei is weergegeven. Leest u deze vooraf (nog eens) goed door, voordat u naar de behandeling komt. Alleen samen krijgen we het Coronavirus onder controle!

Klik hier voor een filmpje met uitleg over de maatregelen in de praktijk.

Coronamaatregelen, update 8 mei 2020

Goed nieuws! Wat eerder dan verwacht, maar ook de fysieke (face-tot-face) behandelingen mogen weer starten! Vandaag ontving Lidwine weer een nieuwe versie van het Triage Stappenplan van onze beroepsvereniging (de NVLF). Voor cliënten (én hun gezinsleden) die géén symptomen van een Coronabesmetting hebben, mag de zorg weer volledig worden hervat, ook voor behandelingen aan huis. Hierbij zijn in principe geen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) meer nodig.

Voor de komende week zullen de geplande (online) behandelingen gewoon doorgang vinden, maar vanaf 18 mei vinden alle afspraken weer zo veel mogelijk plaats in de praktijk. De omstandigheden zijn echter wel wat anders dan u gewend bent. Belangrijk is dat we ons samen houden aan de hygiëne- en gezondheidsregels.

Kunt u op alle onderstaande vragen met ‘nee’ antwoorden, dan kunt u veilig en verantwoord een afspraak maken voor de behandeling in de praktijk:

 1. Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 2. Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 3. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 4. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Algemeen:

 • Respecteer in de praktijk de 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar.
 • Begroet elkaar met een glimlach en geef geen hand.
 • Was de handen voor en na de behandeling.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Bij griep of andere luchtwegklachten komt u niet.

Naast de algemene hygiëneregels gelden de volgende afspraken in de praktijk:

 • De cliënt komt met één ouder of verzorger naar de behandeling. Alleen zo kunnen we het aantal cliënten in de wachtruimte beperken. Mocht het niet mogelijk zijn om opvang te regelen voor broertjes of zusjes, dan vraag ik u om buiten te wachten. Lidwine komt uw kind dan buiten ophalen.
 • Kom niet te vroeg (maximaal 5 min) van te voren naar de afspraak in de praktijk. Wacht eventueel buiten als de wachtkamer druk bezet is.
 • De wc op de praktijk wordt zo min mogelijk gebruikt en is alleen voor de hoge nood. Ga dus voor het bezoek aan de praktijk thuis (nog) naar de wc.
 • Volg verder de aanwijzingen, die in de praktijk staan weergegeven.
 • De behandeling duurt 20 minuten. Op die manier heeft Lidwine de tijd om na de behandeling het materiaal te desinfecteren en komt u zo min mogelijk in contact met andere cliënten.
 • De ouder of verzorger komt bij voorkeur niet in de behandelruimte. Oefeningen voor thuis worden na afloop niet nabesproken, maar op papier meegegeven. Bij onduidelijkheid is het mogelijk om per email nog nadere toelichting te geven.
 • Verlaat na afloop van de behandeling de praktijk zo snel mogelijk.

Lidwine hoopt dat u zich ondanks de maatregelen weer welkom zult voelen. Als u liever (nog) niet naar de praktijk komt, dan respecteert zij dat volledig. Lidwine zoekt dan samen met u naar een manier om de logopedie toch voort te zetten, mogelijk via videobellen (online behandeling), dan wel door middel van telefonisch contact of per email .
Zij verheugt zich erop om u weer in de praktijk te mogen begroeten!

Introductiefilmpje praktijk, update 26 april 2020

Het heeft zo zijn voordelen om thuis te moeten werken: heel veel creatieve ideeën om contact te houden met cliënten. Heeft u al het nieuwe introductiefilmpje van de praktijk gezien? Met dank aan mijn oudste dochter Hannah voor de montage en haar eindeloos geduld, Eva Schweizer voor het prachtige fotomateriaal en natuurlijk alle cliëntjes die vorig jaar hebben mee gewerkt aan de fotoshoot. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest!

Maatregelen Coronavirus, update 21 april 2020

Vandaag werd bekend gemaakt dat de scholen en kinderdagverblijven vanaf 11 mei (gedeeltelijk) hun deuren weer openen. Voor de paramedische zorg zijn de regels echter niet of nauwelijks verruimd. Het advies van het RIVM is om de behandelingen bij voorkeur nog op afstand uit te voeren. Dat betekent dat er voorlopig tot 20 mei geen behandelingen in de praktijk zullen plaatsvinden en de behandelingen zoveel mogelijk worden gecontinueerd middels videobellen, danwel telefonisch contact of per email. In situaties waarin de behandeling echt niet op afstand kan worden geboden, maar de behandeling wel strikt noodzakelijk is, kan fysieke (face-to-face) behandeling plaats vinden. Hierbij moeten wel de hygiënemaatregelen van het RIVM worden opgevolgd:

• Was uw handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geef geen hand
• Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft

Ook voor de logopedie wordt gekeken hoe de fysieke behandelingen verder opgeschaald kunnen worden. De NVLF heeft samen met de andere paramedische beroepsgroepen een protocol voor opstarten paramedische zorg en een leidraad hygiënemaatregelen opgesteld. Deze documenten zijn aan het RIVM ter goedkeuring voorgelegd.

Wanneer de adviezen en richtlijnen verder worden aangepast, wordt u hiervan uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Youtube kanaal, update 14 april 2020

Om op een relatief eenvoudige manier informatie met ouders te kunnen delen heeft Logopedie Bij Ons nu ook een Youtube kanaal. Daarop staan filmpjes met informatie over onder meer de taalontwikkeling van kinderen van 0 tot 3 jaar, interactief voorlezen, tweetalig opvoeden, waarom we gebaren met kinderen, borst- en flesvoeding en het introduceren van vaste voeding. Maar ook prentenboeken, verhaaltjes, liedjes en lesjes voor kinderen om de spraak-en taalontwikkeling te stimuleren, zijn weergegeven.  Klik hier om een kijkje te nemen op mijn youtube kanaal. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste filmpjes, meer (oefen)tips of reageren? Abonneert u zich dan gratis!

Juzt MKD wordt Joki-C, update 1 april 2020

Vanaf 1 april is het MKD Oosterhout ondergebracht in een nieuwe organisatie, namelijk het Jonge Kind behandelcentrum (Joki-C). Lidwine is heel blij dat de samenwerking met Joki-C op de locatie Oosterhout wordt voortgezet. Op naar een mooie toekomst! Niet alleen voor ons, maar vooral voor de kindjes die onze hulp zo hard nodig hebben! Klik hier voor uitgebreide informatie over de multidisciplinaire dagbehandeling, die vanuit JoKi-C wordt aangeboden.

Maatregelen Coronavirus, update 16 maart 2020

Gistermiddag heeft het kabinet nieuwe, vergaande maatregelen genomen in de strijd tegen het Coronavirus. Deze maatregelen hebben grote invloed op ons leven en werk. Ouders hebben veel vragen over de continuering van de behandelingen.

Om verdere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken heeft Lidwine besloten dat de behandelingen in de praktijk vanaf vandaag geen doorgang meer zullen vinden. Deze maatregel geldt voorlopig tot 6 april! De behandelingen voor preverbale logopedie zullen op de afgesproken tijd worden voortgezet zolang Lidwine en de cliënt geen gezondheidsklachten hebben. Daarbij worden uiteraard alle voorzorgsmaatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM omtrent hygiëne.

Online logopedie | videoconsulten

Om te zorgen dat de behandelingen zoveel mogelijk kunnen worden gecontinueerd, is Lidwine op dit moment achter de schermen hard aan het werk aan een versnelde invoer voor het geven van online logopedie door middel van videobellen.

Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars laten weten deze vorm van behandelen te vergoeden. Online logopedie houdt in dat we elkaar spreken via een videoverbinding. Op die manier kunnen de oefeningen die tijdens de vorige behandeling gedaan zijn worden geëvalueerd en uitgebreid. Klik hier voor meer informatie.

Sterkte voor iedereen die snottert, hoest en koorts heeft maar ook voor alle vaders en moeders met een baan in de zorg en dienstverlening, die op dit moment extra hard moeten werken!

Fotoshoot, update 25 april 2019

Shooting days! Met Eva Schweizer op pad geweest om een fotorapportage te maken voor mijn website. Een paar hele intensieve dagen met een buitengewoon prachtig resultaat! Dank ook aan alle figurantjes, die zich voorbeeldig hebben gedragen. Zonder hun hulp hadden we dit niet voor elkaar gekregen!