Masterclass Flesweigeren 2022-01-01T22:23:06+01:00

Masterclass Flesweigeren

Krijgt u als logopedist regelmatig baby’s aangemeld die probleemloos uit de borst drinken, maar uit de fles niet (meer) drinken? Wilt u deze vaak wanhopige en gestresste ouders kunnen helpen met een succespercentage van meer dan 99 procent? Volg dan deze masterclass over flesweigeren. In vijf uur tijd wordt de theorie behandeld die helpt om het ontstaan van dit probleem écht te doorgronden, bespreken we een in de praktijk beproefde methode met succesgarantie voor baby’s tot 5 á 6 maanden en het onderzoek, dat tot nu toe is gedaan naar deze methode. Tijdens de masterclass is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en bestaat de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken. Na deze masterclass bent u in staat om op een efficiënte en effectieve wijze, met zowel wetenschappelijke als praktische kennis, ouders te begeleiden om hun borstgevoede baby uit de fles te leren drinken.

De masterclass is toegankelijk voor logopedisten die geregistreerd staan in het Register preverbale logopedie van de NVLF en/of tenminste een tweedaagse cursus eet- en drinkproblemen bij (jonge) kinderen hebben gevolgd (NL of BE).  De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Waar en wanneer

De masterclass wordt online gegeven via Zoom.

De masterclass bestaat uit 1 dagdeel van 9.00-14.00 uur en vindt plaats op:

Donderdag 24 februari 2022.
Maandag 28 februari 2022.

De masterclass in de avonduren bestaat uit 2 avonden van 19.30 tot 22.00 uur en vindt plaats op:

Donderdag 14 en 21 april 2022
Maandag 16 en 23 mei 2022

Informatie over de planning van nieuwe masterclasses volgt.

Docent

Lidwine Schoonhoff (preverbaal logopedist en praktijkhouder)

Kosten

De kosten voor de masterclass bedragen €175,00 (exclusief BTW) per deelnemer.

Accreditatie

Voor de masterclass vanuit mijn praktijk is nieuwe accreditatie aangevraagd. Deze masterclass is door de StADAP geaccrediteerde met 15 KP punten.
Na afloop ontvangt u een certificaat voor deelname aan de masterclass.

Voorbereiding

De voorbereidende opdrachten bestaan onder meer uit een verdieping in de theorie door het lezen van een aantal Hoofdstukken uit het boek Eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen (mw. L. van den Engel-Hoek et al, 2018) en het boek Borstvoeding, Handleiding voor ouders (La Leche Leaque) met een verwerkingsopdracht. Daarnaast ontvangt u een aantal kennisclips.  U dient de verwerkingsopdracht met vragen over de theorie en de verzamelde gegevens met betrekking tot eigen casuïstiek vooraf in te leveren. De voorbereidende opdrachten worden gedeeld in google classroom. Voor deelname aan de classroom dient u te beschikken over een google account.

Inhoud

Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

1) Theoretische achtergrond
Reflexen, motorisch leren, verklaring ontstaan flesweigeren, basiskennis over borstvoeding in combinatie met werken, kolven, bewaren en afbouwen van de borstvoeding
2) De aanpak van flesweigeren
Basisprincipes, uitgangspunten, anamnese en screening, keuzeproces, behandelmethode, ouderbegeleiding en nazorg, resultaten van deze methode
3) Casuïstiek
4) Preventie en voorlichting

Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Persoonlijke begeleiding en bevordering deskundigheid

Indien u na het volgen van de masterclass nog vragen heeft en specifieke casuïstiek wilt bespreken, dan kunt u daarvoor altijd contact opnemen met Lidwine. De persoonlijke begeleiding en deskundigheidsbevordering is gratis en daarvoor worden dus geen kosten in rekening gebracht.

Wilt u zich aanmelden? Klik hier

Lees hier de Algemene voorwaarden