Masterclass Flesweigeren 2021-09-12T19:12:05+02:00

Masterclass Flesweigeren

Krijgt u als logopedist regelmatig baby’s aangemeld die probleemloos uit de borst drinken, maar uit de fles niet (meer) drinken? Wilt u deze vaak wanhopige en gestresste ouders kunnen helpen met een succespercentage van meer dan 99 procent? Volg dan deze masterclass over “flesweigeren”. In vijf uur tijd wordt de theorie behandeld die helpt om het ontstaan van dit probleem écht te doorgronden, bespreken we een in de praktijk beproefde methode met succesgarantie voor baby’s tot 5 á 6 maanden en behandelen we casuïstiek. Na deze masterclass bent u in staat om op efficiënte en effectieve wijze, met zowel wetenschappelijke als praktische kennis, ouders te begeleiden om hun borstgevoede baby uit de fles te leren drinken.

De masterclass is toegankelijk voor logopedisten die tenminste een tweedaagse cursus Eet- en drinkproblemen bij (jonge) kinderen hebben gevolgd.  De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Waar en wanneer

De masterclass wordt online gegeven via Zoom.

De masterclass bestaat uit 1 dagdeel van 9.00-14.00 uur en vindt plaats op:

Dinsdag 19 oktober 2021.
Maandag 25 oktober 2021.

Informatie over de planning van nieuwe masterclasses volgt.

Docenten

Maaske Treurniet MA en/of Lidwine Schoonhoff (beide preverbaal logopedist en praktijkhouder)

Kosten

De kosten voor de masterclass bedragen €211,75 (inclusief BTW) per deelnemer.

Accreditatie

Er is accreditatie bij de StADAP toegekend voor  12 KP punten.
Na afloop ontvangt u een certificaat voor deelname aan de masterclass.

Voorbereiding

De voorbereidende opdracht bestaat uit het opfrissen van theorie door het lezen van een aantal Hoofdstukken uit het boek Eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen (mw. L. van den Engel-Hoek et al, 2018) en het boek Borstvoeding, Handleiding voor ouders (La Leche Leaque). Daarnaast dient u gegevens te verzamelen met betrekking tot eigen casuïstiek. Tijdens de masterclass is er mogelijkheid om de eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken. De voorbereidende opdracht wordt gedeeld in google classroom. Voor deelname aan de classroom dient u te beschikken over een google account.

Inhoud

Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

1) Theoretische achtergrond
Reflexen, motorisch leren, verklaring ontstaan flesweigeren, basiskennis over borstvoeding in combinatie met werken, kolven, bewaren en afbouwen van de borstvoeding
2) De aanpak van flesweigeren
Basisprincipes, uitgangspunten, anamnese en screening, keuzeproces, behandelmethode, ouderbegeleiding en nazorg, resultaten van deze methode
3) Casuïstiek
4) Preventie en voorlichting

Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Wilt u zich aanmelden? Klik hier

Lees hier de Algemene voorwaarden