top of page
pexels-sarah-chai-7282334.jpg

Masterclass
Flesweigeren

Krijgt u als logopedist regelmatig vragen van ouders met een baby, die probleemloos uit de borst drinkt, maar niet (meer) uit de fles kan of wil drinken? Wilt u deze vaak wanhopige en gestreste ouders verder kunnen helpen met een succespercentage van meer dan 99 procent? Volg dan deze masterclass over flesweigeren.

De masterclass is toegankelijk voor logopedisten die geregistreerd staan in het Register preverbale logopedie van de NVLF en/of tenminste een tweedaagse cursus eet- en drinkproblemen bij (jonge) kinderen hebben gevolgd (NL of BE).  De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Docent

Lidwine Schoonhoff (preverbaal logopedist en praktijkhouder).

pexels-sarah-chai-7282749.jpg

Het ontstaan van de methode voor flesweigeren

Vanaf 2000 zet Lidwine zich in om (aanstaande) moeders, die borstvoeding (willen gaan) geven te ondersteunen en van informatie te voorzien. Eerst als vrijwilligster van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, vanaf 2008 vanuit de maatschap Borstvoeding Brabant. Naast de vragen met betrekking tot de borstvoeding, kreeg zij ook regelmatig vragen over de combinatie van borst- en flesvoeding als moeders weer aan het werk gingen. Om die moeders verder te kunnen helpen, is Lidwine in 2010 de scholing Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen aan de HAN gaan volgen en heeft aansluitend haar praktijk opgericht. Vanaf die tijd is zij haar aanpak systematisch gaan bijhouden en heeft zij een methode ontwikkeld voor het probleem flesweigeren. Lidwine heeft inmiddels meer dan 500 baby’s succesvol behandeld met deze methode. Om de methode, die zij heeft ontwikkeld, beter te onderbouwen, zijn een kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan. De resultaten van deze onderzoeken gaven weer nieuwe inzichten en handvatten voor verdere verbetering.

Programma

In vijf uur tijd wordt de theorie behandeld die helpt om het ontstaan van dit probleem écht te doorgronden en bespreekt Lidwine haar in de praktijk beproefde methode met succesgarantie voor baby’s tot 5 á 6 maanden. Daarnaast ontvangt u een aantal kennisclips, waarin onder meer basiskennis over borstvoeding in combinatie met werken en informatie over het onderzoek, dat tot nu toe is gedaan naar de methode. Tijdens de masterclass is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en bestaat de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken. Na deze masterclass bent u in staat om op een efficiënte en effectieve wijze, met zowel wetenschappelijke als praktische kennis, ouders te begeleiden om hun borstgevoede baby uit de fles te leren drinken.

Praktische Informatie

Voorbereiding
Competenties
Data & Locatie
Kosten
Accreditatie
Persoonlijke begeleiding en bevordering deskundigheid

Klik hier om u nu aan te melden!

Logopedie Bij Ons_Eva Schweizer Fotografie-122_edited.jpg
textures_BijOns_Tekengebied 1.png

Ervaringen van collega's

"Een absolute aanrader! Laagdrempelig door de online-formule met veel theorie en praktijk, waardoor je zin krijgt en vertrouwen om ermee aan de slag te gaan." Lydia Verschoor, Logopediepraktijk De Leyens

"Nieuwe inzichten op al bestaande kennis. Fijn dat de IMH gedachte overeind blijft staan!"

bottom of page