Logopedie Bij Ons 2020-02-11T20:48:24+01:00

Logopedie Bij Ons

Wat is logopedie?

Veel kinderen praten in het begin nog onduidelijk of willen te snel praten en struikelen dan over hun woorden. Dit is vaak een groeifase, maar sommige kinderen hebben wat extra hulp nodig om duidelijker te leren praten. Een logopedist houdt zich hiermee bezig en helpt uw kind door middel van oefeningen om beter te leren communiceren.

Wanneer heeft uw kind logopedie nodig?

Er is geen standaard die bepaalt wanneer uw kind logopedie nodig heeft. Als u echter merkt dat uw kind moeite heeft met eten en/of drinken of problemen heeft op het gebied van spraak, taal, adem, stem of gehoor, dan kunt u er altijd voor kiezen om langs te gaan bij een logopedist. Zij kan dan na observatie en/of onderzoek beoordelen of behandeling nodig is. De leeftijd waarmee een kind start met logopedie verschilt. Als er sprake is van voedingsproblemen dan kan dat al zodra uw kind geboren is. Ook bij problemen in de communicatie kan er al op zeer jonge leeftijd worden gestart met de behandeling. Dat hangt af van de ernst van de problemen en de mate waarin u zich als ouder zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind.

Twijfelt u of uw kind logopedie nodig heeft?

Twijfelt u of uw kind logopedie nodig heeft? Of bent u gewoon benieuwd naar de spraak- en taalontwikkeling van uw kind? Vul dan de SNEL-test eens in. SNEL staat voor Spraak- en taalNormen Eerste Lijn. De SNEL-vragenlijst bestaat uit 14 vragen over mijlpalen in de normale ontwikkeling. Bij deze test krijgt u informatie over wat uw kind op een bepaalde leeftijd zou moeten kunnen zeggen. Door de vragenlijst in te vullen, krijgt u een globaal beeld van de minimale spreekprestaties, het taalbegrip en de vertelvaardigheden van uw kind.

Klik hier voor de SNEL-test.

Heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.