Links 2022-11-03T21:31:12+01:00

Links

Youtube kanaal Logopedie Bij Ons:

www.youtube.com/channel/Logopedie Bij Ons

Op het youtube kanaal van Logopedie Bij Ons staan filmpjes met informatie voor ouders, maar ook prentenboeken, verhaaltjes, liedjes en lesjes voor kinderen om de spraak-en taalontwikkeling te stimuleren. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste filmpjes, meer (oefen)tips of reageren? Abonneert u zich dan gratis!

Beroepsverenigingen:

www.nvlf.nl

Website van de Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

www.nvpl.nl

Website van de Nederlandse Vereniging voor Preverbale Logopedie. Op deze website vindt u onder meer informatie over de normale ontwikkeling van eten en drinken, de relatie tussen borstvoeding en mondmotoriek, problemen in de ontwikkeling van eten en drinken, problemen met de beginnende communicatie en hoe de preverbaal logopedist u kan helpen.

Ouder- en patiënteninformatie:

www.nssi.nl

Website van de Nederlandse Stichting voor Sensorische Informatieverwerking met informatie over de symptomen van problemen met de verwerking van sensorische informatie, hoe u erachter kunt komen of uw kind er last van heeft en wat u in dat geval kunt doen.

www.sensomotorische-integratie.nl

Op deze website staat uitgelegd wat sensorische integratie inhoud en wat voor problemen zich daarbij kunnen voordoen. Daarbij een aantal eenvoudige adviezen, activiteiten en spelletjes, informatie over geschikt speelgoed, boeken over sensomotorische integratie en aandacht voor specifieke problemen.

www.tevroeggeboren.nl

Website met informatie voor ouders van te vroeg geboren kindjes.

www.couveuseouders.nl

De Vereniging voor en door ouders van couveusekinderen (VOC) heeft als doel om opvang en begeleiding te bieden, informatie te verstrekken en de belangen te behartigen van ouders van couveusekinderen.

www.downsyndroom.nl

De Stichting Downsyndroom (SDS) stelt zich ten doel al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom.

www.schisis.nl

Website van de NVCSA en de Nederlandse vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen met informatie voor ouders en behandelaars van kinderen met aangeboren lip-, kaak- en gehemeltespleten.

www.bosk.nl

Patientenvereniging BOSK, zet zich in voor motorisch gehandicapten en hun ouders. Daaronder ook aandacht voor spraak-taalstoornissen en schisis.

www.laposa.nl

Landelijke patiënten- en oudervereniging voor schedel-en gelaatsafwijkingen.

Fysiotherapie:

www.bloemsaatfysio.nl

Bloemsaat Fysio in Beweging is gevestigd in Raamsdonksveer. Binnen het team is er een verscheidenheid aan specialisaties en wordt een zo compleet mogelijk aanbod van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg geboden. Door nauwe samenwerking met andere medische en paramedische disciplines is er een goede afstemming van zorg en kan de patiënt efficiënt worden geholpen.

www.jau.nl

Jau Centrum in Beweging (voorheen Fysiotherapie Praktijk Donckers) is gevestigd in Lage Zwaluwe en Made. Binnen de praktijk is een ruim aanbod van behandelingsmogelijkheden en specialisaties. Daarnaast is er nauwe samenwerking met andere medische en paramedische disciplines. Vanuit een brede visie kan er kwalitatief goede en passende zorg worden verleend.

Oefentherapie Cesar:

www.beter-in-beweging.com

Oefentherapie Cesar Beter in beweging is gevestigd in Oosterhout en Tilburg. De behandeling richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten. De therapeut kijkt samen met jou naar je leefstijl en manier van bewegen in je dagelijkse activiteiten. Je krijgt inzicht in je klachten en je leert wat je zelf kan doen om deze klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Naast individuele behandelingen worden ook groepslessen aangeboden. Volwassen en kinderen (0-18 jaar) kunnen tevens bij de praktijk terecht voor slaapoefentherapie.

Draagdoeken:

www.hechteband.nl

Website van Rachel Verweij, draagdoekconsulent en journalist. Op deze site vindt u onder meer informatie over het hoe en waarom van het dragen van uw kindje en de workshops die bij u in de buurt worden georganiseerd. Bij Rachel kunt u tevens terecht voor een persoonlijk advies bij de keuze van een draagdoek of een consult aan huis.

Overig:

www.logopedist-info.nl