KOE-scholing 2023-01-16T19:10:33+01:00

KOE-scholing

Werkt u als logopedist regelmatig met kinderen die moeite hebben met kauwen? Ziet u kinderen met lichamelijke beperking die kokhalzen of zich verslikken bij het eten van vast voedsel? Met het Kauw Observatie Evaluatie instrument speurt u naar de onderliggende oorzaken van de kauwproblemen.

De masterclass is toegankelijk voor logopedisten met een afgeronde bacheloropleiding, die werken met kinderen met motorische eetproblemen.

De groep bestaat uit minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers.

Over KOE

KOE is een instrument om de ontwikkeling van kauwen te volgen. KOE kunt u gebruiken naast de Nijmeegse Observatielijst Lepelvoeding (NOL) en de Eating and Drinking Ability Classification System for lndividuals with Cerebral Palsy (EDACS). De betrouwbaarheid en validiteit van KOE is vastgesteld bij jonge kinderen van 0 tot 6 jaar, kinderen met cerebrale parese, premature kinderen en kinderen met een totale schisis. Met KOE  kijkt u naar de verschillende orale bewegingen van het kauwen. U bepaalt wat de juiste interventie is en wat het effect van de interventie is.

Docent

Lianne Remijn heeft Logopediewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en was 22 jaar werkzaam als logopedist in het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.Lianne Remijn is in 2017 gepromoveerd op het onderzoek “Mastication in children with cerebral palsy”.  Ze ontwikkelde en testte een klinische observatielijst om de kauwbeweging van kinderen te meten. Dit onderzoek is de basis voor de training Kauw Observatie Evaluatie.

Programma

De scholing bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens de scholing leert u gedetailleerd te kijken naar kauwbewegingen, het scoreformulier te gebruiken en de scores op de juiste manier te interpreteren. Tijdens de scholing worden scorefilmpjes besproken. Tussen de 2 bijeenkomsten gaat u zelf aan de slag met het scoren. U krijgt veel ruimte om vragen te stellen en om praktijkervaringen in te brengen.

Inhoud

Tijdens de scholing komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kauwbewegingen
  • Kauwontwikkeling bij kinderen
  • De ontwikkeling van het KOE-instrument
  • Vaardigheid bij het classificeren van het instrument

Waar en wanneer

De scholing bestaat uit 2 dagdelen van 13.30 tot 17.00 uur en vindt plaats op:
  • Woensdag 11 januari en maandag 30 januari 2023 in het Bravisziekenhuis in Roosendaal (VOL)
  • Vrijdag 3 februari en maandag 13 februari 2023 in het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch (VOL)

Kosten

De scholing wordt in company georganiseerd. De kosten van de scholing bedragen €125,00 per deelnemer. Logopedie Bij Ons is vanaf 1 juli 2022 vrijgesteld van Btw.

De kosten voor de cursus zijn inclusief (digitaal) studiemateriaal, koffie en thee.

Accreditatie en certificaat

Deze masterclass is door de StADAP geaccrediteerde met 12 KP punten. Voor de toekenning van accreditatie is 100% aanwezigheid en het scoren van 5 opnames vereist.

Na afloop ontvangt u tevens een certificaat voor deelname aan de scholing en het maken van de opdrachten. Dit certificaat kunt u gebruiken voor herregistratie in het register voor preverbale logopedie van de NVLF.

 

Wilt u zich aanmelden? Klik hier

Lees hier de Algemene voorwaarden.