Meer taal, meer kans!

TOLK1.png     TOLK2.png

Een op de vijf kinderen gaat naar de basisschool met een taalachterstand. Een achterstand is niet zo gemakkelijk weer ingehaald.  Op jonge leeftijd zijn kinderen het meest gevoelig om taal te leren. Moeders zijn daarbij heel belangrijk. Zij hebben, zeker in de beginperiode, het meest contact met hun kinderen. Daarom is het belangrijk dat moeders weten hoe zij het beste de taal van hun kinderen kunnen stimuleren. Op die manier kan een achterstand in de taal, maar ook op school worden voorkomen.  

Cursus TOLK voor taalontwikkeling

Logo_TOLK_Voor_taalontwikkeling.png

De cursus TOLK voor taalontwikkeling is onderdeel van de cursus Opvoeden doe je Zo! en wordt georganiseerd door de Vereniging Vrouwen voor Elkaar. Het eerste deel van de cursus is Opvoedondersteuning en wordt verzorgd door Sandy Winde, orthopedagoog. Het onderdeel TOLK voor taalstimulering wordt verzorgd door Lidwine Schoonhoff (preverbaal) logopedist.

TOLK voor taalontwikkeling is bedoeld voor moeders van kinderen van 0 tot 6 jaar. TOLK is een methode voor taalstimulering. TOLK staat voor Taal aanbieden, Overnemen, Luisteren en Kijken. Je leert om op een rijke en gevarieerde manier met je kind te praten. Het doel is om een taalachterstand te voorkomen en daarmee schoolsucces te bevorderen. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van video's van alledaagse situaties. Aan de hand van deze video's gaan we met elkaar in gesprek en leer je hoe je de taalontwikkeling van je kind op een eenvoudige manier kunt stimuleren, zonder dat dit tijd en energie  hoeft te kosten! 

Waar en wanneer

De cursus bestaat uit 4 dagdelen en wordt gegeven op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het katoor van de Vereniging Vrouwen voor Elkaar, Abdis van Thornstraat 76, 4901ZB in Oosterhout en op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in Activiteitencentrum De Slotjes , Slotjesveld 15, 4902ZP in Oosterhout.

Kosten en korting

De cursus kost €12,00 voor 4 dagdelen, inclusief koffie/thee en een koekje. Dit bedrag dient bij inschrijving kontant betaald te worden. Je krijgt na afloop van de cursus een certificaat van deelname. Indien je lid bent van de Vereniging Vrouwen voor Elkaar dan is het 1e deel van de cursus gratis en krijg je 4,00 korting bij deelname aan het 2e deel. Lidmaatschap van de Vereniging Vrouwen voor Elkaar kost slechts €12,00 per jaar.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@vrouwenvoorelkaar.nl of te bellen naar tel. 06-34198139. Je kunt ook gebruik maken van het inschrijfformulier bij de flyer en afgeven aan je contactpersoon of op het kantoor van de Vereniging Vrouwen voor Elkaar. Kijk voor meer informatie op www.vrouwenvoorelkaar.nl

Klik hier voor de flyer.