Baby- en kindergebaren

Kan uw kind nog niet praten? Is uw peuter gefrustreerd omdat een woord niet uit zijn mond komt? Heeft uw kind een spraak- en/of taalachterstand en wilt u hem graag helpen met leren praten? Hoe handig zou het dan zijn als uw kind kan vertellen wat hij zo leuk vindt, dat hij een schone luier nodig heeft of nog een boterham lust? Door het gebruik van gebaren kunnen kinderen al vanaf een leeftijd van 8 maanden met u communiceren.

Logopedie en gebaren 

Logopedie en gebaren gaan steeds vaker samen. Gebaren bieden een goede, natuurlijke ondersteuning van de gesproken taal aan kinderen die moeite hebben met het uitspreken van de woorden. Lidwine maakt tijdens de behandeling veel gebruik van de Nederlandse gebaren. Het is een manier van communiceren die kinderen van nature al beheersen. Daarnaast wordt de spraak- en taalontwikkeling door ondersteuning van gebaren gestimuleerd.

Plezier met taal begint met gebaren. ...Kijk maar!

Workshop baby- en kindergebaren

De workshop baby- en kindergebaren geeft ouders de mogelijkheid om op een speelse en ontspannen manier met hun kind te leren communiceren met behulp van gebaren. De gebaren worden samen met het gesproken woord aangeboden. De workshop wordt verzorgd door Désiré de Wild–van der Parre gebarendocent van UkkieLoL. De workshop is bedoeld voor ouders en verzorgers, maar ook voor professionals die met baby’s en/of peuters werken.

Inhoud

De workshop bestaat uit één avond. Tijdens de workshop leert u de basistheorie, zo’n 25 gebaren èn u krijgt tips en tools hoe u kan starten met gebaren. Désiré laat u zien hoe u gebaren kunt gebruiken tijdens het spelen met uw kind, het voorlezen van een boekje of het zingen van een liedje. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Kosten

De kosten van de workshop zijn €25,- per persoon, inclusief hand-out en het leuke babygebaren startpakket. Er geldt een korting bij twee inschrijvingen van hetzelfde adres.

Waar en wanneer

De workshop vindt plaats in het Centrum voor Fysiotherapie en beweging van Beek & Bloemsaat, Collegeweg 2 C, 4942 VD in Raamsdonksveer.

De workshop bestaat uit één avond van 19.00-20.45 uur en wordt gegeven op:

  • Maandag 20 februari 2017

Aanmelding

Aanmelden voor de workshop is mogelijk door een email te sturen naar info@ukkielol.nl. Kijk voor meer info op www.ukkielol.nl